Käyttövinkkejä

Lisätietoa
www.hunaja.net

Hunaja ruuanlaitossa, leivonnassa sekä sokerin korvaus hunajalla

Hunaja sopii erinomaisesti ruokiin, juomiin ja leivonnaisiin. Se on terveellinen makeuttaja, ja vähäkalorisempi kuin esimerkiksi sokeri. Lisäksi hunaja on luontoystävällinen tuote, eikä sisällä lainkaan lisäaineita. Lue lisää Reseptit -sivultamme.

Helpotusta flunssaiseen oloon

Korpiahon hunajaiset löylytuoksut on valmistettu aidoista eteerisistä öljyistä, joihin on lisätty hunajan tuoksu. Tuotteet soveltuvat käytettäviksi saunassa ja kylvyssä, mutta myös flunssan aikana höyryhengityksessä.

Laita astiaan kuumaa vettä ja lisää muutama tippa löylytuoksua. Laita suuri pyyhe pääsi yli ja hengitä vesihöyryä pyyhkeen alla.

Rentoudu saunahunajan avulla!

Hunaja pehmentää ihon pintaa, lihas- ja ihokovettumia ja puhdistaa huokosia sekä kuorii ja kosteuttaa ihoa. Eteeriset öljyt ja uutteet lisäävät saunomisen nautintoa ja rentouttavaa vaikutusta. Kokeile hunajan vaikutusta mm. kasvoihin, käsiin ja jalkapohjiin. Vain mielikuvitus rajoittaa hunajan käyttöä.

Hunajan käyttö saunassa on yksinkertaista: Sivele hunaja lämmenneelle, puhtaalle iholle, anna hoitavien ja ravitsevien aineiden imeytyä löylyssä ja huuhtele. Hunaja on vesiliukoista, joten sen käyttö saunassa on helppoa: lauteet puhdistuvat huuhtelemalla vedellä.

Voit käyttää saunahunajaa myös suihkussa. Kostuta iho lämpimällä vedellä ja sivele saunahunajalla. Anna imeytyä hetki ennen huuhtelua. Hieromalla voit tehostaa hunajan kuorivaa vaikutusta.

Korpiaholta löydät myös kuorivat saunahunajat, Honey Maskit kasvoille ja Body Maskit vartalolle. Molemmissa on käytetty suomalaista Korpiahon hunajaa.

Hoida jalat kuntoon hunajalla

Korpiaholta löydät täydellisen jalkojenhoitosetin. Hiero jalkoihin ensin Honey Foot Massagea, jonka  piparminttu ja rosmariini virkistävät ja sokerikiteet kuorivat hellävaraisesti. Muilta osin Korpiahon Foot Massage on 90 % suomalaista Korpiahon hunajaa. Anna sitten vaikuttaa 5-10 minuuttia, ja huuhtele pois. Lopputuloksen viimeistelet hoitavalla Honey & Menthol Foot Creamilla, joka kosteuttaa tehokkaasti.

Hunajaa hiuksille

Hunaja ravitsee hiuksia niin sisäisesti kuin ulkoisestikin.

Korpiaholta löydät hiuksia hellivät Hunajashampoot sekä mehiläisvahahoitoaineen, jotka sopivat täydellisesti suomlaisille hiuksille. Shampoita on kehuttu erityisesti siitä, että ne parantavat päänahan kuntoa. Hilseily loppuu, ja hiukset pysyvät puhtaana pitkään. Hunaja on luonnollinen hoitokeino. Shampoot ja hoitoaine sopivat myös lapsille.

Hunajainen hiusnaamio

Kosteuttaa, joten käy erityisesti luonnonkiharalle hiukselle. Sopii erityisesti vaaleille hiuksille vaalentavan sitruunan vuoksi.

Tarvitset näitä:

  • 2 rkl Korpiahon hunajaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl aloe vera -hyytelöä, joko itse kasvista tai luontaistuotekaupasta saatavasta putkilosta

Tee näin:

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
  2. Kastele hiukset.
  3. Sivele naamio hiuksiin. Hieromalla hiukset menevät vain takkuun.
  4. Laita päähäsi suihkumyssy ja anna naamion vaikuttaa 20 minuuttia.
  5. Huuhtele.

Lähde